Wat doen we

Onze belangen verdedigen

Daar waar je als individu veel te zwak of te kwetsbaar bent om zaken in beweging te krijgen, wil de Acteursgilde je belangen verdedigen. In de audiovisuele sector, maar ook in de podiumsector laten we onze stem horen wanneer nodig. De Acteursgilde is nu al gesprekspartner voor producenten, zenders, vakbonden en overheid. In het overleg over beleid, subsidies, loonvorming, naburige rechten, fiscaliteit, de toekomst van ons medialandschap… kan alleen gezamenlijk optreden voor een verschil zorgen. Voor dat verschil willen wij garant staan. Het enige wat je moet doen om ons sterker te maken is je aansluiten. Wacht niet en doe het nu!

Onze leden bijstaan

Je kan ons contacteren voor vragen over uitkeringen, rechten en plichten, contracten en dies meer. Wanneer de juiste informatie elders voorhanden is zullen we doorverwijzen.

Onze leden bij elkaar brengen

Op de jaarlijkse “Nacht van de Acteur” willen we je uitnodigen voor een feest “onder elkaar”. Van die gelegenheid maken we gebruik om informatie uit te wisselen. We geven je toelichting bij de werking en realisaties van het afgelopen jaar. Daarbij vragen we ook naar jouw mening over belangrijke thema’s. Maar het is ook een feest: ideaal om collega’s te leren kennen of oude vrienden tegen het lijf te lopen.