Marlies Bosmans

Algemene informatie
Geboortedatum: 12-10-1992
Nationaliteit: BE
Contacteer
Marlies Bosmans

Vul bovenstaand contactformulier in en wij sturen je bericht door.

Biografie
Marlies is geboren op 12 oktober 1992 in Mol . Op haar dertiende begon ze de opleiding woord-drama aan De Kunsthumaniora in Antwerpen. In 2012 werd ze aangenomen op de Amsterdamse toneel-en kleinkunstacademie.

Ze liep in haar laatste jaar stage bij ’t Arsenaal in de voorstelling ‘Het kraken van de maan’. Na het behalen van haar diploma speelde ze onder andere bij: Het Zuidelijk Toneel, Theater De Generator en in de locatievoorstelling ‘Bleekneusjes’ van Stichting Mediaridders. In het voorjaar van 2019 was ze te zien in 'Beginners' van Theater Malpertuis en maakte ze de voorstelling 'Liefde voor het leven' bij Het Gevolg. In het najaar van 2019 speelde ze mee in Fort Europa van Matzer theaterproducties en schreef ze de kerstvoorstelling 'Hemels Haarlem' in opdracht van de stadsschouwburg Haarlem. In 2020 was Marlies onder andere te zien in de coronaproof-voorstelling 'brandstof' van het Karavaanfestival en in een eigen bewerking van Tsjechov's ' de Kersentuin' in een regie van Hans Man in 't veld. Verder schreef en speelde ze in 'Kenau' een nieuwe voorstelling van Stadsschouwburg van Haarlem. In 2021 zal ze te zien zijn in 'Dit is geen dorp' van Makershuis Alkmaar en 'Kenau XL'.
In 2022 gaat ze aan de slag als regisseur bij Het Gevolg en speelt ze in twee nieuwe voorstellingen bij Stadsschouwburg Haarlem.
Ze is verbonden als regisseur bij Kasko (voorheen Kameroperahuis).

Marlies had gastrollen in verschillende series en films waaronder Vermist, Witse, De Elfenheuvel, Soof 3 en f*** you very very much. Naast theater en televisie doet ze veel stemmenwerk. Ze is onder andere te horen in de films: ‘Belle en het beest’, ‘Julius in Winterland’ en 'Monster familie' en in de series: ‘Top wing’, ‘Sisters’, ‘Go Jetters’ en 'Power Rangers'. In 2021 werd Marlies genomineerd door storytel als beste voorlezer.

Instrument: Klarinet
Fotos