Marlies Bosmans

Algemene informatie
Geboortedatum: 12-10-1992
Nationaliteit: BE
Contacteer
Marlies Bosmans

Vul bovenstaand contactformulier in en wij sturen je bericht door.

Biografie
Marlies is geboren op 12 oktober 1992 in Mol . Op haar dertiende begon ze de opleiding woord-drama aan De Kunsthumaniora in Antwerpen. In 2012 werd ze aangenomen op de Amsterdamse toneel-en kleinkunstacademie.

Ze liep in haar laatste jaar stage bij ’t Arsenaal in de voorstelling ‘Het kraken van de maan’. Na het behalen van haar diploma speelde ze onder andere bij: Het Zuidelijk Toneel, Theater De Generator en in de locatievoorstelling ‘Bleekneusjes’ van Stichting Mediaridders. In het voorjaar van 2019 was ze te zien in ‘Beginners’ van Theater Malpertuis en maakte ze de voorstelling ‘Liefde voor het leven’ bij Het Gevolg. In het najaar van 2019 speelde ze mee in Fort Europa van Matzer theaterproducties en scheef ze de kerstvoorstelling ‘Hemels Haarlem’ in opdracht van de stadsschouwburg Haarlem. In 2020 was Marlies onder andere te zien in de coronaproof-voorstelling ‘brandstof’ van het Karavaanfestival en in een eigen bewerking van Tsjechov’s ‘ de Kersentuin’ in een regie van Hans Man in ’t veld. Verder schreef en speelde ze in ‘Kenau’, een nieuwe voorstelling van Stadsschouwburg van Haarlem. In 2021 was ze te zien zijn in een regie van Wieke Ten Cate in ‘Dit is geen dorp’ van Makershuis Alkmaar en in ‘Kenau XL’ van de Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem. In voorjaar 2022 was Marlies als regisseur aan de slag bij theaterhuis Het Gevolg. In de zomer schreef en speelde ze in “Malle Babbe” in een eindregie van Belle Van Heerikhuizen. In het najaar van 2022 speelde ze in Moby Dick in een regie van Leopold Witte.

Sinds 2022 is Marlies verbonden aan Kasko (voorheen Kameroperahuis) als regisseur, schrijver en actrice. Ze maakte hier onder andere ‘All the darkness feels alive’ met het Ereprijs Orkest en ‘Charlotte’ in samenwerking met andere Kasko-leden.

Marlies had gastrollen in verschillende series en films waaronder Vermist, Witse, Soof 3 en Fuck you very very much. Naast theater en televisie doet ze veel stemmenwerk. Ze is onder andere te horen in de films: ‘Belle en het beest’,‘Julius in Winterland’, ‘Monster Familie’ en ‘De notenkraak 2’ en in de series: ‘De barbaar en de trol’, ‘Sisters’, ‘Go Jetters’ en ‘Power Rangers’. In 2021 was ze genomineerd voor een storytel-award als beste voorlezer.

Marlies speelt klarinet
Fotos