Leendert De Vis

Algemene informatie
Geboortedatum: 04-08-1987
Nationaliteit: BE
Organisatie: Leendert De Vis
Website: www.acteur.be/leendertdevis
Telefoonnummer: 0476527583
Contacteer
Leendert De Vis

Vul bovenstaand contactformulier in en wij sturen je bericht door.

Biografie
Leendert studeerde in 2009 af aan de musicalafdeling van het Conservatorium in Brussel.

Hij speelde zijn eerste rollen in de Franstalige versie van The Sound of Music als ‘Rolf’ en Dans der Vampieren, als understudy ‘Alfred’. Hij maakte deel uit van de musical Alice in Wonderland met K3 en speelde mee in Lelies als ‘Jean Bilodeau’. Daarnaast was hij ook te zien als ‘Ben’ in Ben X, speelde hij mee in het ensemble van 14-18, als understudy Lumière in Beauty & The Beast en understudy Chef Louis in The Little Mermaid.

Ter ere van het 175-jarig bestaan van de Zoo van Antwerpen, vertolkte hij in het voorjaar van 2018 de rol van Jimmy in de musical Zoo of life.

Sinds 2015 tot op heden is hij te zien in de voorstellingen Feest en Geheimen op zolder van het bekende duo ‘Nellie & Cezar’.

Eind 2018 kon je hem zien aan de zijde van Warre Borgmans, als Marley, in de musical Scrooge en in het voorjaar van 2019 als jager Benjamin in de musical Roodkapje.

Hij won de Vlaamse Musicalprijs voor ‘Beste Mannelijke Bijrol’ voor zijn rol als jonge bisschop ‘Jean Bilodeau’ in Lelies.

In seizoen 28 en 29 van de bekende VTMreeks FAMILIE speelde hij de rol van inspecteur De Pelsmaker. In seizoen 30 zorgt dit personage ook voor de nodige spanning en sensatie.

In de krokusvakantie van 2020 vertolkte hij Alex, de leeuw in de musical “Madagascar” in Capitole Gent.

Afgelopen zomer speelde hij mee in de musical “1830” aan het kasteel van Westerlo. Hierin vertolkte hij de rol van De Potter.

Verder is hij ook stemacteur en leende hij zijn stem aan ‘Clément’ in de reeks Violetta, aan het personage ‘Andy’ in de BBC reeksen Andy’s Prehistoric Adventures en Andy’s Baby Animals en ‘Walter’ in Dennis & Gnasher Unleashed. In de Disneyfilm Mary Poppins Returns leende hij zijn stem aan het personage Michael Banks.

In de wereld van commercials heeft Leendert ook aan enkele grote projecten kunnen deelnemen. Zo was hij o.a. trampolineman in een commercial voor BESLIST.NL, een dorpeling in 2 reclamespots voor Affligem (opgenomen in Boedapest) en hij was ook model voor een fotoshoot voor de Finse krant Talouselämä.

Naast zijn werk als uitvoerend artiest, geeft hij les aan het Conservatorium van Hasselt.
Video